RietgedektevillaAerdenhoutopgeleverd

Onlangs is deze prachtige rietgedekte villa in plan Haringbuys in Aerdenhout opgeleverd. De Haringbuys, van oudsher een tuinbouwgebied, is gelegen aan de Zandvoorterweg in Aerdenhout. Op de kruising van twee oude hoofdroutes staat nog altijd een oud tolhuisje uit deze tijd: “De Haringbuys”. Het deed ook dienst als herberg en werd tot in de wijde omtrek een bekende pleisterplaats. De naam Haringbuys verwijst naar de rijke historie van dit gebied. De duinen, de landerijen en deze plekjes geven dit oude stukje Noord-Holland de kenmerkende rustieke sfeer.

Het landschap van de gemeente Bloemendaal wordt gekenmerkt door sterke landschappelijke eenheden met een duidelijke noord-zuid structuur. Van west naar oost zijn dit de kustzone (zee en strand), de duinen, de strandwallen, de strandvlakten en de polders. De infrastructuur en de bebouwing voegen zich van oudsher in deze krachtige landschapsopbouw. Het plangebied Haringbuys ligt in de lage, natte strandvlakte. De strandvlaktes waren lange tijd niet bebouwd en werden vooral gebruikt als weidegrond.

Unieke woonomgeving

De locatie Haringbuys bevindt zich op een strategische plek tussen de villawijken en de dorpenzone. Het is gunstig gelegen ten opzichte van ontsluitingswegen, openbaar vervoer en de diverse voorzieningen. Bovendien zijn de duinen en het strand op loopafstand!

Op de Haringbuys wordt een unieke woonomgeving gecreëerd passend bij de bestaande villawijken in Aerdenhout en Bloemendaal. Er wordt veel aandacht besteed aan een hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte. het plangebied is 3,5 ha groot en de kavels variëren in grootte van 400 m2 tot meer dan 2000m2. Het groene karakter van de omgeving blijft ook in de toekomst behouden.

Rietgedekte villa

Deze rietgedekte villa  is onlangs opgeleverd en de bewoners wonen er naar volle tevredenheid. Door op de verdieping met verschillende kaphoogtes te werken, ontstaat een speels geheel en ontstaat er voldoende ruimte op de verdieping en zolder. De woning is gebouwd door bouwbedrijf Lichtenberg. Wij zijn trost op deze rietgedekte villa en wensen de familie nogmaals veel woonplezier toe!

RIETGEDEKTE VILLA AERDENHOUT_2_EVE ARCHITCETNRIETGEDEKTE VILLA AERDENHOUT_1_EVE ARCHITECTENRIETGEDEKTE VILLA AERDENHOUT_4_EVE ARCHITECTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *