Architect villa

Architect villa, landhuis of bungalow gezocht?

Dan bent u bij EVE Architecten aan het juiste adres! Wij ontwerpen al jarenlang woningen door het hele land en gaan bij elke ontwerpopgave gaan we met vol enthousiasme aan. Want ons vak is zo mooi. Onze uitdaging is om onze klanten te blijven verrassen. Net even wat ze niet verwachten. Soms totaal iets anders, soms een subtiele verandering. Maar we gaan altijd voor het ‘wow-effect’. En dat kan alleen maar als ons het vak met passie wordt beoefend. En dan blijft de inspiratie ook komen. Want die zie je dan overal. je bent immers altijd met je vak bezig. En dan haal je uit de kleinste details in het dagelijks leven de grootste inspiratie. Architect villa nodig? Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Luis-te-ren

De klant vertelt over zijn droom. De man wil een strak modern huis. Zijn vrouw wil een gezellige cottage. Het verbaast ons niet. We maken dit vaker mee. Meningen kunnen sterk verschillen. Wij luisteren. Echt luisteren. Wat vinden ze echt belangrijk aan wonen. Wat is hun lifestyle. En vaak halen we daar toch een gemeenschappelijke lijn uit. Daarmee gaan we aan de slag. Altijd starten we op een leeg vel papier. Vanuit de wensen, de locatie en de regelgeving, worden de eerste lijnen op papier gezet. Het ontwerp groeit verder en krijgt meer vorm. Twee weken later volgt de presentatie van het ontwerp aan de klant. De architect vertelt zijn verhaal. De klant luistert. Hij ziet zijn droomwoning al voor zich. Maar zij ook. In één ontwerp. Eigenlijk precies wat ze beiden willen. De woning straalt uit wie ze zijn. Perfect. Verrast en verheugd rijden ze naar huis. Ze kunnen niet wachten tot de woning klaar is.

Een eigen handschrift

Hebben we na 15 jaar nu een eigen signatuur ontwikkeld? Een aantal collega’s discussiëren. “Hmmm, een eigen signatuur of handtekening klinkt als het wegnemen van ontwerpvrijheid. Alsof er overal een soort stempel op moet, zodat je weet dat het een EVE-gebouw is. Is een handschrift dan niet beter? Dan is het de manier waaròp we ontwerpen, die dan de EVE-villa’s herkenbaar maakt.” En daar slaan ze de spijker op z’n kop. Een eenduidige handtekening gaat recht tegen onze denkwijze in over architectuur. Elke opgave is uniek en daar komt een uniek ontwerp uit.

En toch zien we wel die bepaalde herkenbaarheid in onze ontwerpen. Maar dat zit hem meer in verhoudingen, karakter en de kwaliteit en zorgvuldigheid die we bij elke villa afzonderlijk nastreven. Een eigen handschrift. Dat is wat we hebben. En dat maakt ons onderscheidend.