Klantenaanhetwoord

Het ontwerpen en bouwen van uw droomwoning is een leuk maar ook spannend traject. Wij doen er alles aan om u daarbij optimaal van dienst te kunnen zijn. En zijn elke dag bezig om onszelf te verbeteren. Ervaringen van onze klanten zijn dan ook heel belangrijk. Complimenten nemen we met een glimlach en vol trots in ontvangst. Maar ook de aandachtspunten nemen we met beide handen aan. Wij zien dit als gratis advies en gaan daar graag mee aan de slag! Hieronder is een aantal klanten van ons van het woord. Hun ervaringen in het traject van idee naar droomwoning….

Vraag hier ons inspiratiepakket aan

"Energiek en enthousiast proces"

“Kiezen voor EVE Architecten is kiezen voor een energiek en enthousiast proces, en kiezen voor een huis met uitstraling.

Het bouwen van ons eigen huis kwam onverwacht op ons pad. We wisten niet altijd even goed wat we wilden, maar het moest een sfeervol familiehuis worden met rieten kap. EVE Architecten is hiervoor de aangewezen partner. Edwin en Christian zijn een sterk en daadkrachtig team. Stap voor stap kreeg onze woning vorm. Ondanks onze zoektocht was het een slagvaardig traject. Bij elke hobbel kwam er van hun kant een creatieve en bevredigende oplossing, waarbij de totaaluitstraling van de woning scherp in de gaten werd gehouden.

Een huis vormgeven en inrichten terwijl je er niet in kan staan vonden we lastig. EVE Architecten heeft daarom ons huis in een 3D model ontworpen. Zo konden we door alle ruimtes lopen en begon het huis voor ons echt te leven. We kregen een vertrouwd gevoel bij afmetingen, zichtlijnen, beleving van ruimtes, en of alle ramen en muurtjes op de juiste plek stonden. Samen met Sanne kreeg zo het bouwkundig interieurplan van ons huis ook zijn uiteindelijke vorm en werd ontwerp en interieur een kloppend geheel. Sanne is heel toegankelijk, heeft een duidelijke mening en komt met verrassende oplossingen.

Vertrouwen in een aannemer en goede samenwerking tussen architect en aannemer vonden wij belangrijke criteria voor het bouwproces. We hebben daarom in overleg met Arie-Jan een bouwteam opgericht met een bij EVE bekende aannemer. Er is een wat langere fase van overgang van architect naar aannemer en afstemming tussen alle partijen is belangrijk om keuzes op alle plekken goed doorgevoerd te krijgen. Dit heeft EVE voor ons heel prettig gefaciliteerd, met een soepele bouwvergunning traject tot gevolg. Het bouwkundig interieurplan is een perfect hulpstuk om aan de aannemer voor te leggen welke keuzes gemaakt zijn.

Iedereen bij EVE is bereid een stapje extra te zetten als het proces daarom vraagt, en het werk ook echt af te maken naar volledige tevredenheid van onze kant. Ook tijdens het bouwproces was EVE altijd bereid bij knelpunten mee te denken en oplossingen aan te geven. Dank hiervoor!”

 Jaco en Karin

(Woning in aanbouw 2018)

 

"Vanaf het begin een klik"

“Onze ervaring over de samenwerking met EVE Architecten is meer dan positief. Vanaf het begin was er een klik, wat begon met het eerste gesprek met de hoofd-architect Edwin van Elk die direct begreep wat onze wensen waren om voor ons een huis te ontwerpen wat echt helemaal bij ons past. Edwin heeft ons vanaf de eerste schets tot aan het definitief ontwerp, inclusief een bouwkundig en maatwerk interieur plan, geholpen om ons droomhuis te realiseren. Ook met dank aan Sanne Hoogeland, EVE’s interieurarchitect. Mooi om te zien dat onze wensen steeds weer werden gerespecteerd.

Onze privé situatie vroeg om een totaalbegeleiding voor het gehele project, van ontwerp naar aanvraag bouwvergunningen tot en met het bouwmanagement en de directievoering. Projectmanager Arie-Jan Fransen heeft op onnavolgbare wijze en met veel enthousiasme een record bouwvergunning goedkeuren gevestigd. Fantastisch om te zien en weer een zorg uit handen genomen.

Vanaf dat moment hebben we maanden lang intensief prettig samengewerkt met senior bouwmanager Jeffrey Lichtenberg, tot aan de oplevering toe. Ook hier zijn we weer uitstekend begeleid. Met zijn ervaring en know-how hebben we binnen ons budget een bestek kunnen opstellen dat aan onze kwaliteitseisen voldeed. Vervolgens heeft Jeffrey de aanbesteding geleid dat resulteerde in de selectie van de aannemer, Bouwbedrijf Jansen uit Lunteren. Dat hele traject, inclusief de bouw, is soepel en prettig verlopen. Dit kwam door het feit dat iedereen altijd aanspreekbaar en bereikbaar was, er meegedacht werd, zaken verandert konden worden indien nodig en oplossingen altijd gevonden werden als dat noodzakelijk bleek. Ontzorgen noemen ze dat. En dat was het ook.

EVE Architecten is een prettig bedrijf, wat transparant en kundig zijn werk verricht. We zijn het hele team dankbaar voor het feit dat we nu niet zomaar een huis hebben, maar een echt THUIS!! Aan een ieder die aan dit project heeft gewerkt, dank jullie wel!”

Saskia en Rene

(Woning opgeleverd zomer 2016)

rietgedekte villa_EVE Architecten

"In het gareel"

“Ik moet zeggen dat dankzij jullie alles in het gareel loopt. Dus niets dan lof voor EVE. Thanks!”

(Woning in aanbouw – 2017)

Moderne rietgedekte villa_EVE Architecten

"Gevoel van betrokkenheid"

“In 2014 zijn wij bij EVE terecht gekomen voor het ontwerp van ons droomhuis, we hadden direct een klik met Edwin en zijn team. Er werd heel goed naar ons geluisterd en alle details van het gesprek werden vertaald in een prachtig ontwerp. Het ontwerpteam van EVE is niet bang om met gewaagde oplossingen te komen en buiten de ‘standaarden’ te gaan. Dat kenmerkt een goede en professionele architect.

Na de ontwerpfase kwamen we al snel met de bouwmanager, Jeffrey, om tafel om het bestek van de woning te schrijven en de aanbesteding vorm te geven. Dit verliep zeer professioneel en iedereen binnen EVE heeft z’n eigen specialismen, deze werden dan ook bij het voortraject betrokken zodat we uiteindelijk zeer efficiënt en effectief konden gaan bouwen. In de bouwfase hebben we heel veel aan de deskundigheid van Jeffrey gehad, hij wist ons vaak goed te adviseren en bemiddelde in situaties wanneer dat nodig was. Ondanks dat Edwin in het bouwtraject niet direct ons aanspreekpunt was, was hij voor elk advies te bereiken en wist direct waar we het over hadden. Dat geeft een stuk vertrouwen en gevoel van betrokkenheid, hierdoor hebben wij de juiste keuzes kunnen maken.

Het bouwen van je droomhuis doe je vaak maar 1 keer en dat wil je goed doen, wij wonen nu in ons droomhuis mede dankzij EVE”

Janneke en Matthijs

(Woning opgeleverd voorjaar 2016)

Rietgedekte villa buitengebied_EVE Architecten

"Echte sparringpartner"

“Mooi stuk grond gekocht, en nu?

Het was voor ons de eerste keer dat we een heel huis gingen bouwen dus veel onzekerheid aan onze kant.  Maar EVE Architecten neemt je fantastisch bij de hand en begeleidt je stap voor stap door het proces.  Wij hebben het ervaren als een spannende ontdekkingsreis met uiteindelijk het doel: ons droomhuis in Laren. Van eerste schets, naar begeleiding van de bouwaanvraag bij de welstand tot aan selecteren van de aannemers, EVE begeleidt je hierin heel professioneel. Belangrijker nog, wij hadden het gevoel een echte sparringpartner te hebben met Edwin (van Elk) die heel goed luisterde wat wij graag wouden. Het was niet zo’n architect die zijn eigen ideeën er per se door probeert te drukken maar het is een architect die goed luistert en dan met zijn creatieve brein dit omzet in een mooi, maar ook heel praktisch huis!

Voor ons was het een fanatische keuze en geen moment spijt van gehad! Echt een aanrader!”

Michael  en Caroline

(Woning opgeleverd winter 2016)

Rietgedekte villa Laren_EVE Architecten

"Enthousiasme, creativiteit en vakmanschap"

“Gedurende het hele proces van dromen tot wonen hebben de mensen van EVE al hun enthousiasme, creativiteit en vakmanschap gegeven voor de totstandkoming van ons prachtige huis.

Met een duidelijke eigen visie maar met een scherp oor voor wat wij belangrijk vonden en veel humor heeft Bas Heitkamp het ontwerpproces geleid. Een huis dat vooral een thuis moest zijn, zonder opsmuk, maar met pure lijnen en eerlijke materialen. Terwijl het ontwerp verder werd uitgewerkt zorgde Arie-Jan Fransen voor de formele aspecten. Met een goed gevoel voor verhoudingen binnen de gemeente en welstandscommissie loodste hij het ietwat ruim bemeten plan er toch zo door heen.

De ontwerpen en plannen werden aan de keukentafel boven een bordje chili besproken en geoptimaliseerd, een geweldig leuk proces! Edwin van Elk heeft het interieur en de vaste inrichting tot een prachtig speels maar toch verrassend en praktisch geheel gemaakt. Zoveel originele ideeën en soms een zetje net buiten de comfort zone, de prachtige demonstratieruimte bij EVE met stalen en materialen maakten het samendenken over het interieur echt een feestje.

Bouwmanagement maar ook met name afbouwmanagement zijn heel waardevol gebleken tijdens dit toch wel complexe project waarbij veel partijen vaak gelijktijdig aan het werk waren. Jeffrey Lichtenberg had de touwtjes goed in handen, wat de kwaliteit van het geleverde werk ten goede kwam en zorgde dat partijen zich flexibel opstelden.

Nu wonen we in een prachtig huis, dat precies bij ons past, en heerlijk is om in te wonen, en kijken we me plezier terug op de tijd dat het huis nog in wording was.”

Petra en Frank

(Woning opgeleverd 2015)

"Een kloppend geheel"

“2 Jaar geleden zijn wij het traject aangegaan van een eigen huis bouwen. We hebben ervoor gekozen om dit traject aan te gaan met een architect, en hebben met diverse een kennismakingsgesprek gehad.

Bij EVE hadden we direct een goed gevoel. Een jong, dynamisch team, no nonsens en klantgerichte houding. Goed luisterend naar onze wensen en behoeften, kwam er een schets naar voren. Door met elkaar in gesprek te gaan, hebben zij uiteindelijk ons droomhuis ontworpen.

Wij hadden EVE ook gevraagd om een interieurontwerp te maken, zodat er een kloppend geheel ontstond. En WAUW!! We wonen nu 1 jaar in ons droomhuis, en hebben totaal geen spijt van de keuzes die we met elkaar gemaakt hebben. Elke dag genieten we volop!

EVE bedankt!”

(Woning opgeleverd zomer 2016)

Designboerderij_EVE Architecten