Eenuniekerf

Erve Broekmate is een unieke groene plek, een binnenstedelijke locatie in een dorp. Voordat het dorp bestond, was hier al agrarische activiteit. Door verkoop van gronden aan de randen van het erf was een boerenbedrijf op deze grond niet meer mogelijk. In het grote huis dat na de bedrijfsvoering behouden is gebleven waren vier wooneenheden met opslag gerealiseerd. Erve Broekmate wordt gekenmerkt door houtwallen, sparren en enkele bijzondere bomen. Ondanks deze stedelijke ligging, heeft het erf een nadrukkelijk groen karakter.

Vraag hier ons inspiratiepakket aan

Erve Broekmate

Eenuniekerf

Erve Broekmate is een unieke groene plek, een binnenstedelijke locatie in een dorp. Voordat het dorp bestond, was hier al agrarische activiteit. Door verkoop van gronden aan de randen van het erf was een boerenbedrijf op deze grond niet meer mogelijk. In het grote huis dat na de bedrijfsvoering behouden is gebleven waren vier wooneenheden met opslag gerealiseerd. Erve Broekmate wordt gekenmerkt door houtwallen, sparren en enkele bijzondere bomen. Ondanks deze stedelijke ligging, heeft het erf een nadrukkelijk groen karakter.

Nu, jaren later, zijn hier vier levensloopbestendige en duurzame woningen gebouwd. De verwachting is dat deze eind 2015 geheel gereed zijn. Uitgangspunt is een strakke en moderne architectuur in een groenstedelijk binnengebied. De instandhouding van de parkachtige setting was uitgangspunt van deze ontwikkeling. De authentieke oude boerenschuur van circa 200 jaar oud, blijft gehandhaafd en behoudt zijn cultuurhistorische waarde. De woningen liggen gestrooid in het plangebied en zijn alle gericht naar het gemeenschappelijke groene binnengebied. Per woning is variatie gebracht in architectuur. Dit uit zich vooral in de materialisatie en het kleurgebruik. De detaillering van de woningen is sober en strak gehouden. De architectuur is niet gesloten vormgegeven waardoor de woningen en het parklandschap naadloos in elkaar over gaan én elkaar versterken op deze unieke locatie.

 

Samen met EVE stap voor stap naar uw droomwoning

Bij EVE Architecten houden wij van duidelijkheid. We vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Vooraf en niet achteraf. Daarom hebben wij voor u het hele traject om te komen tot uw droomwoning, opgeknipt in overzichtelijke stappen, herkenbaar aan een eigen icoontje. . Elke label stap brengt u dichter bij uw droomwoning. En: u kunt eenvoudig kiezen welke stappen het beste bij u passen!

Stap 1: Oriëntatie

Heeft u plannen voor het nieuwbouwen van een woning? Of wilt u uw woning grondig verbouwen? Heeft u een bouwkavel op het oog? Of misschien al wel een bouwkavel gekocht? Wij bieden u door middel van een gratis inspiratiepakket volop ideeën en inspiratie.

Stap 2: Ontwerp en vergunning

De weg naar uw droomwoning begint natuurlijk bij een ontwerp. U gaat samen met ons het creatieve proces in. Een leuk en spannend traject! Op papier ziet u uw droomwoning steeds meer ontstaan totdat deze uiteindelijk geheel aansluit bij uw woonwensen. Naast het ontwerp maken wij ook alle vergunningsstukken, zodat wij de omgevingsvergunning activiteit bouwen (voorheen “bouwvergunning”) voor u kunnen aanvragen. Aan het einde van deze stap heeft u uw woningontwerp en de vergunning in handen. Een mooie stap richting uw nieuwe droomwoning.

Voordat u de omgevingsvergunning (activiteit bouwen) op de mat heeft liggen, moet er veel gebeuren. Het begint bij de buitenkant, de architectuur van de woning. Om de architectuur en daarmee het ontwerp precies aan te laten sluiten bij uw stijl, wensen en gevoel, doorlopen we samen drie fases: het schetsontwerp, het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp.

Lees meer

Stap 3: Interieurontwerp

Bij een mooi ontwerp hoort natuurlijk ook een passend interieur. Omdat verschillende interieuronderdelen bouwkundige consequenties kunnen hebben, schuift onze interieurarchitect na afronding van het definitieve ontwerp van de architectuur aan. Want zo kan bijvoorbeeld de positie van haarden, deuren of lichtspots in het plafond gevolgen hebben voor de draagconstructie van uw woning. Vroegtijdig meedenken zorgt ervoor dat ook al uw interieurwensen tot leven kunnen komen.

Maar we kunnen ook nog ene stap verder: een keuken op maat of bijvoorbeeld een prachtige inbouwkast laten ontwerpen? Ook hierin hebben wij een zeer ruime ervaring en maken we met het maatwerkinterieur uw woning tot in detail af!

Om tot een goed en volledig interieurontwerp te komen, hebben we het interieurontwerp in twee fases geknipt. Allereerst gaan we aan de slag met het zogenaamde Interieurontwerp | Bouwkundig. In deze fase ontwerpen we alle interieuronderdelen die bouwkundige consequenties hebben en die van belang zijn voor de aannemer. Door deze direct in het architectuurontwerp te integreren, bent u verzekerd van een perfect afgestemd totaalontwerp.

Met het Interieurontwerp | Bouwkundig heeft u al een hele mooie basis voor het interieur van uw woning. Maar we kunnen u nog verder helpen door ook het maatwerkinterieur te ontwerpen. U kunt hierbij denken aan de keuken, een badkamermeubel, een mooie kast of een complete inloopkast precies afgestemd op uw wensen! Desgewenst vragen wij offertes voor u op bij onze vaste leveranciers, maar u kunt natuurlijk ook zelf leveranciers benaderen. De keuze is aan u!

Lees meer

Stap 4: Zoektocht naar een aannemer

Met de omgevingsvergunning activiteit bouwen op zak, begint de zoektocht naar de juiste partij die uw woning gaat bouwen. De technische tekeningen waarop u uw vergunning heeft verkregen, bevatten niet voldoende informatie voor een goede prijs- en contractvorming. In deze stap helpen wij u bij het verzamelen en verwerken van deze informatie en heeft u aan het einde een zo waterdicht mogelijk aannemerscontract in handen.

Voordat u een aannemerscontract kan tekenen, moeten er veel zaken goed worden voorbereid. Zo moeten alle technische eisen voor uw woning worden vastgelegd, zowel geschreven als op tekening. Dit betekent ook dat u in deze fase alle keuzes moet maken over uw woning die uitgevoerd worden door de aannemer. Door alles zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen, kan de aannemer het beste de prijs bepalen en wordt de kans op meerwerk tot een minimum beperkt.

Lees meer

Stap 5: Schop in de grond

Het is bijna zover! De eerst schop kan in de grond, de start van de bouw van uw droomwoning. Ook tijdens de uitvoering kunnen wij u volledig ontzorgen en u werk uit handen nemen. Door onze jarenlange ervaring kennen we het bouwproces op ons duimpje en zorgen we ervoor dat uw woning precies gerealiseerd wordt, zoals we dat samen met u voor ogen hebben.

Kiest u ervoor dat wij u bij deze stap helpen, dan werken wij samen met u toe naar het echte eindresultaat: de bouwkundige oplevering van uw woning. Dit is het punt waarop de bouwkundige aannemer alle werkzaamheden heeft verricht en waarbij wij ons er hard voor maken dat deze aan 100% van de voorwaarden voldoet. Dit doen wij door twee producten voor u te verzorgen: uitvoeringstekeningen en bouwmanagement.

Uitvoeringstekeningen zijn tekeningen waarvan gebouwd wordt. Alle informatie die nodig is voor het bouwen van uw woning staan op deze tekeningen. Deze tekeningen zijn belangrijk, omdat de aannemer deze gebruikt voor het bouwen van uw woning.

Nadat de aannemer gereed is met de gehele werkvoorbereiding, kan daadwerkelijk gestart worden met de bouw van uw woning. Tijdens de voorbereiding van de bouw en de bouw zelf is het belangrijk om het werk dat de aannemer verricht te controleren. Eén van onze bouwmanagers bewaakt voor u de planning, het budget en de kwaliteit, zodat het voor u een zorgeloos bouwtraject wordt!

Lees meer

Stap 6: Aanvullende wensen

Misschien kunnen wij u nog op andere manieren verder helpen en ontzorgen op weg naar uw droomwoning. Wij bieden graag maatwerk, dus wij horen uw aanvullende wensen graag!

Bij het bouwen van uw woning kan het zijn dat u nog meer vergunningen nodig heeft dan alleen voor het bouwen. Wij inventariseren dat u voor en desgewenst kunnen wij deze vergunning voor u regelen. De meest voorkomende hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet:

  • Werkzaamheden sloopmelding
  • Werkzaamheden kapvergunning
  • Werkzaamheden uitritvergunning

Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat wij u nog meer kunnen ontzorgen, adviseren en begeleiden. Laat het ons weten, wij helpen u graag!

Lees meer