Haaldezomerinhuis!

Vanaf de veranda van dit landelijk familiehuis, heeft u een adembenemend uitzicht over de landerijen. Fris groen gras, mooie volwassen bomen en een heerlijk zonnetje maken het plaatje compleet. Kan wonen idyllischer zijn?

Vraag hier ons inspiratiepakket aan

Landelijk familiehuis

Haaldezomerinhuis!

Vanaf de veranda van dit landelijk familiehuis, heeft u een adembenemend uitzicht over de landerijen. Fris groen gras, mooie volwassen bomen en een heerlijk zonnetje maken het plaatje compleet. Kan wonen idyllischer zijn?

Twee volumes, één uitstraling

Om de wensen van de familie te realiseren èn aan te sluiten bij de schaal van de omgeving, is gekozen voor twee strakke hoofdvolumes die iets verschoven zijn ten opzichte van elkaar. Hierdoor creëerden we hiermee ook een ‘achterhof’ en een ‘voorhof’, dat vaak bij wonen op het platteland voorkomt. De woning ligt ver vanaf de openbare weg; de veranda aan de voorzijde heeft daardoor voldoende privacy. Maar ook mooi gelegen aan de zuidzijde en een weids uitzicht op de omgeving.

Entree als blikvanger

De entree van dit landelijke familiehuis is met recht een blikvanger. Een zinken kader markeert de hoofdentree van de woning. Vanuit de hal bereikt u de ruime woonkamer en woonkeuken. Beide ruimtes zo ontworpen dat er maximaal contact is met buiten en grotendeels georiënteerd op de zuidzijde. Met de openslaande tuindeuren haalt u letterlijk de zomer in huis!

Landelijk familiehuis: strak en warm

De basis van dit landelijk familiehuis vrij strak. De gekozen materialen voor de buitenzijde van de woning en het interieurontwerp en -inrichting in de woning, krijgt de woning een hele warme eigentijdse uitstraling. Perfect in balans, een prachtig en tijdloos eindresultaat. Wilt u meer weten over het ontwerpen van een woning of het interieur? Maak een afspraak  en vertel ons uw visie op wonen!

Samen met EVE stap voor stap naar uw droomwoning

Bij EVE Architecten houden wij van duidelijkheid. We vinden het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Vooraf en niet achteraf. Daarom hebben wij voor u het hele traject om te komen tot uw droomwoning, opgeknipt in overzichtelijke stappen, herkenbaar aan een eigen icoontje. . Elke label stap brengt u dichter bij uw droomwoning. En: u kunt eenvoudig kiezen welke stappen het beste bij u passen!

Stap 1: Oriëntatie

Heeft u plannen voor het nieuwbouwen van een woning? Of wilt u uw woning grondig verbouwen? Heeft u een bouwkavel op het oog? Of misschien al wel een bouwkavel gekocht? Wij bieden u door middel van een gratis inspiratiepakket volop ideeën en inspiratie.

Stap 2: Ontwerp en vergunning

De weg naar uw droomwoning begint natuurlijk bij een ontwerp. U gaat samen met ons het creatieve proces in. Een leuk en spannend traject! Op papier ziet u uw droomwoning steeds meer ontstaan totdat deze uiteindelijk geheel aansluit bij uw woonwensen. Naast het ontwerp maken wij ook alle vergunningsstukken, zodat wij de omgevingsvergunning activiteit bouwen (voorheen “bouwvergunning”) voor u kunnen aanvragen. Aan het einde van deze stap heeft u uw woningontwerp en de vergunning in handen. Een mooie stap richting uw nieuwe droomwoning.

Voordat u de omgevingsvergunning (activiteit bouwen) op de mat heeft liggen, moet er veel gebeuren. Het begint bij de buitenkant, de architectuur van de woning. Om de architectuur en daarmee het ontwerp precies aan te laten sluiten bij uw stijl, wensen en gevoel, doorlopen we samen drie fases: het schetsontwerp, het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp.

Lees meer

Stap 3: Interieurontwerp

Bij een mooi ontwerp hoort natuurlijk ook een passend interieur. Omdat verschillende interieuronderdelen bouwkundige consequenties kunnen hebben, schuift onze interieurarchitect na afronding van het definitieve ontwerp van de architectuur aan. Want zo kan bijvoorbeeld de positie van haarden, deuren of lichtspots in het plafond gevolgen hebben voor de draagconstructie van uw woning. Vroegtijdig meedenken zorgt ervoor dat ook al uw interieurwensen tot leven kunnen komen.

Maar we kunnen ook nog ene stap verder: een keuken op maat of bijvoorbeeld een prachtige inbouwkast laten ontwerpen? Ook hierin hebben wij een zeer ruime ervaring en maken we met het maatwerkinterieur uw woning tot in detail af!

Om tot een goed en volledig interieurontwerp te komen, hebben we het interieurontwerp in twee fases geknipt. Allereerst gaan we aan de slag met het zogenaamde Interieurontwerp | Bouwkundig. In deze fase ontwerpen we alle interieuronderdelen die bouwkundige consequenties hebben en die van belang zijn voor de aannemer. Door deze direct in het architectuurontwerp te integreren, bent u verzekerd van een perfect afgestemd totaalontwerp.

Met het Interieurontwerp | Bouwkundig heeft u al een hele mooie basis voor het interieur van uw woning. Maar we kunnen u nog verder helpen door ook het maatwerkinterieur te ontwerpen. U kunt hierbij denken aan de keuken, een badkamermeubel, een mooie kast of een complete inloopkast precies afgestemd op uw wensen! Desgewenst vragen wij offertes voor u op bij onze vaste leveranciers, maar u kunt natuurlijk ook zelf leveranciers benaderen. De keuze is aan u!

Lees meer

Stap 4: Zoektocht naar een aannemer

Met de omgevingsvergunning activiteit bouwen op zak, begint de zoektocht naar de juiste partij die uw woning gaat bouwen. De technische tekeningen waarop u uw vergunning heeft verkregen, bevatten niet voldoende informatie voor een goede prijs- en contractvorming. In deze stap helpen wij u bij het verzamelen en verwerken van deze informatie en heeft u aan het einde een zo waterdicht mogelijk aannemerscontract in handen.

Voordat u een aannemerscontract kan tekenen, moeten er veel zaken goed worden voorbereid. Zo moeten alle technische eisen voor uw woning worden vastgelegd, zowel geschreven als op tekening. Dit betekent ook dat u in deze fase alle keuzes moet maken over uw woning die uitgevoerd worden door de aannemer. Door alles zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen, kan de aannemer het beste de prijs bepalen en wordt de kans op meerwerk tot een minimum beperkt.

Lees meer

Stap 5: Schop in de grond

Het is bijna zover! De eerst schop kan in de grond, de start van de bouw van uw droomwoning. Ook tijdens de uitvoering kunnen wij u volledig ontzorgen en u werk uit handen nemen. Door onze jarenlange ervaring kennen we het bouwproces op ons duimpje en zorgen we ervoor dat uw woning precies gerealiseerd wordt, zoals we dat samen met u voor ogen hebben.

Kiest u ervoor dat wij u bij deze stap helpen, dan werken wij samen met u toe naar het echte eindresultaat: de bouwkundige oplevering van uw woning. Dit is het punt waarop de bouwkundige aannemer alle werkzaamheden heeft verricht en waarbij wij ons er hard voor maken dat deze aan 100% van de voorwaarden voldoet. Dit doen wij door twee producten voor u te verzorgen: uitvoeringstekeningen en bouwmanagement.

Uitvoeringstekeningen zijn tekeningen waarvan gebouwd wordt. Alle informatie die nodig is voor het bouwen van uw woning staan op deze tekeningen. Deze tekeningen zijn belangrijk, omdat de aannemer deze gebruikt voor het bouwen van uw woning.

Nadat de aannemer gereed is met de gehele werkvoorbereiding, kan daadwerkelijk gestart worden met de bouw van uw woning. Tijdens de voorbereiding van de bouw en de bouw zelf is het belangrijk om het werk dat de aannemer verricht te controleren. Eén van onze bouwmanagers bewaakt voor u de planning, het budget en de kwaliteit, zodat het voor u een zorgeloos bouwtraject wordt!

Lees meer

Stap 6: Aanvullende wensen

Misschien kunnen wij u nog op andere manieren verder helpen en ontzorgen op weg naar uw droomwoning. Wij bieden graag maatwerk, dus wij horen uw aanvullende wensen graag!

Bij het bouwen van uw woning kan het zijn dat u nog meer vergunningen nodig heeft dan alleen voor het bouwen. Wij inventariseren dat u voor en desgewenst kunnen wij deze vergunning voor u regelen. De meest voorkomende hebben wij voor u hieronder op een rijtje gezet:

  • Werkzaamheden sloopmelding
  • Werkzaamheden kapvergunning
  • Werkzaamheden uitritvergunning

Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat wij u nog meer kunnen ontzorgen, adviseren en begeleiden. Laat het ons weten, wij helpen u graag!

Lees meer

Een jong, dynamisch team, no nonsens en klantgerichte houding

Klanten over EVE en hun droomvilla

Iedereen binnen EVE heeft z’n eigen specialisme

Klanten over EVE en hun droomvilla

Een architect die goed luistert

Klanten over EVE en hun droomvilla