Parel aan de Zuiderzee

Sfeervol wonen aan het water

De ligging aan de Zuiderzee, maakte van deze plaats al vroeg een perfecte overslaghaven. Eerst voor de turf uit het Overijsselse achterland richting de Hollandse steden. Later als stapelplaats voor koopmansgoederen. De welvaart in de Gouden Eeuw is nog goed zichtbaar in dit havenstadje. Statige koopmanshuizen rond de Havenkolk verraden een rijk verleden met rondom talrijke kleine brouwerijen voor de dorstige zeelieden. Wie nu nog langs de Havenkolk loopt, merkt dat de sfeer en de tradities zijn blijven hangen. Schilderachtige straatjes en gezellige terrasjes aan het water…

Deze EVE-villa heeft een schitterend uitzicht over het water. Met een bootje voor de deur. En heerlijke terrassen aan het water. De woning is witgekeimd en heeft zwarte kozijnen. Ook het complete interieur hebben wij mogen ontwerpen. De prijs-en contractvorming en de begeleiding tijdens de bouw was in veilige handen van onze bouwmanager. En door onze werktekeningen werd het ontwerp ook precies uitgevoerd zoals onze architect voor ogen had.

Uitgangspunt voor het ontwerp is het directe contact met het water en het fraaie uitzicht. Alle woonfuncties zijn op het westen georiënteerd. Door veel glas te gebruiken komt het daglicht optimaal in de woning. En met openslaande tuindeuren op diverse plekken in de woning wordt dit verder versterkt. De verdieping zit deels onder de schuine kap. Desalniettemin zijn op de verdieping drie ruime slaapkamers, waarvan de hoofdslaapkamer een badkamer en suite heeft en een royale inloopkast. Tevens is er op deze verdieping nog een tweede badkamer, separaat toilet, een waskamer en een aparte speelkamer. Ruimte genoeg in deze woning!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2