EVE ARCHITECTEN EN ODIN LANDSCHAPSONTWERPERS

BEDRIJFSUITJE

Vorige week donderdag 11 juli stond het jaarlijkse bedrijfsuitje van ons kantoor op de agenda. Om 11:30uur reed de bus voor en stond iedereen klaar voor vertrek. Nadat de koelkasten van de bus rijkelijk waren gevuld en de lunchpakketten waren ingeladen konden we vertrekken. Waarheen was voor iedereen nog een grote verrassing.

 

DE KRIJGSMAN MUIDEN

Halverwege de reis werd de eerste bestemming bekendgemaakt: De Krijgsman in Muiden. In dit project, onder de rook van Amsterdam en ten westen van de historische kern van Muiden, werken wij momenteel aan het ontwerp en de uitwerking van 34 luxueuze villa’s. Onderweg in de bus gaven Edwin en Anke een korte presentatie over het plan. Vanuit haar rol als landschapsontwerper vertelde Anke iets over de geschiedenis en de landschappelijke inpassing. Edwin vertelde vervolgens kort iets over de architectuur en de verschillende sferen in het plan. Aangekomen op locatie werden we ontvangen door Wilbert Coenen, een van de projectontwikkelaars van de Krijgsman. In het informatiecentrum gaf hij een presentatie over de bijzonderheden van het plan en de ontwikkeling van de verschillende deelfasen.

Na een korte blik op de reusachtige maquette (6 bij 4,5 meter) stond iedereen te trappelen om het plangebied te bezoeken. De groep werd opgesplitst in tweeën. Vervolgens hebben we een wandeling gemaakt langs de reeds gerealiseerde woningen in de plandelen de Tuinen en de Vestingstad. Ook hebben we het Kruitbos bezocht waar men momenteel bezig is met de bouwrijp werkzaamheden. Hier worden straks de door ons ontworpen villa’s gerealiseerd. Aan het einde was er nog wat tijd over. Daarom nam onze collega Christian nog even plaats achter het stuur van een van de Krijgsman jeeps, om vervolgens met een aantal collega’s een paar rondjes offroad door het plangebied te crossen.

 

LOOSDRECHTSE PLASSEN

Omstreeks 16:00uur stapten we weer in de bus, op naar de volgende activiteit. Op uitnodiging van een van onze opdrachtgevers hebben we aan de Loosdrechtse Plassen de recent opgeleverde villa bekeken. Hiervoor hebben wij het ontwerp, de technische uitwerking, het interieurontwerp en bouwmanagement verzorgd. Heel erg gaaf om de vele uren tekenwerk en voorbereiding nu in de praktijk te bewonderen. Aan het einde van de bezichtiging stond een heerlijke barbecue voor ons klaar. Onder het genot van een hapje, een drankje en een fantastisch uitzicht over Loosdrechtse Plassen hebben we de dag afgesloten. Samengevat een geslaagde dag! Het verslag van de terugweg laten we even achterwege…