Houten

Castellum

Opdrachtgever Rabo Vastgoed

Ruim 140 woningen realiseren op een beperkte oppervlakte, onder hoogwaardige architectuur en met veel oog voor detail in de openbare ruimte. Een bijzondere opgave, waar we al onze kwaliteiten goed bij konden gebruiken. Samen met Roosdom Tijhuis Planontwikkeling hebben we een bijzonder concept bedacht.

Binnen dit concept hebben we het plangebied opgedeeld in carré-vormen, waarbij alle woningen naar buiten gericht zijn met hun voorgevel. Binnenin de carrés is er ruimte voor parkeren en privé-groen. Elke woning heeft zijn eigen achtertuin met achterom en tuinberging. Deze carrés vroegen om bijzondere hoekoplossingen, dus hebben we woningen ‘de hoek om’ ontworpen en bij de grotere hoekwoningen bijzondere manieren bedacht om zelfs een auto op eigen terrein te kunnen parkeren.

Als overkoepelend concept hebben we er een mediterraans tintje aan gegeven, met goede voorbeelden zoals het pittoreske Alquézar in de Spaanse Pyreneeën. Ook hier is men er door de jaren heen steeds beter in geworden unieke oplossingen te bedenken voor het kleine oppervlak dat er voor bouwen beschikbaar is. Perfecte inspiratie! Door dezelfde warme tinten te gebruiken in zowel de architectuur als de inrichting van de openbare weg, ontstaat een sfeervol beeld, waarin de grote bebouwingsdichtheid eerder positief dan negatief  meewerkt. Let vooral ook op de bijzondere inrichting van stoep en straat, het verspringen van kappen en balkons en de hangende straatverlichting!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2