Hasselt

Condor Carpets

Opdrachtgever Condor Group

De Condor Group is een van de grootste tapijtproducenten van Europa met een productie van meer dan 115 miljoen vierkante meter tapijt per jaar. Vanuit het hoofdkantoor van Condor Carpets is er zicht op de nieuwe productiehal en expeditieruimte, gelegen aan de rand van Hasselt in de kop van Overijssel. In de zomer van 2018 is de nieuwbouw in gebruik genomen.

Wij werden door Condor Carpets begin 2016 benaderd met de vraag mee te denken in het ontwerp voor de lang gekoesterde en noodzakelijke uitbreiding in Hasselt. Bas Heitkamp, onze hoofdarchitect, vertelt: “In opdracht van Condor Carpets en in samenwerking met Voortman Steel Constructions, de gemeente Zwartewaterland, Provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben we deze moeilijke en uitdagende puzzel opgelost. We hebben een ingetogen doch chique pand ontworpen. De metallic hallen glinsteren licht, een spel met verspringende zilveren banen brengt leven op de grote vlakken. De kantoorfuncties springen er als witte parels uit. Omdat het gehele plan binnen de stadsrandvisie van de gemeente Hasselt valt, hebben we extra ingezet op de landschappelijke inpassing. Hiervoor hebben we onze hechte samenwerking met ODIN Landschapsontwerpers ingezet. Zij hebben een integrale landschappelijke inpassing geschetst, waarbij meervoudig ruimtegebruik zorgt voor een kloppende hemelwateropgave, een klimaatbestendige situatie, duidelijke en veilige logistiek en bovenal een fraaie nieuw visitekaartje voor Condor en Hasselt.”

breeam-principe

Het bouwproces vond plaats volgens het zogenaamde BREEAM-principe. BREEAM is een methode om duurzaamheid van gebouwen objectief te kunnen toetsen. De methode omvat verschillende keurmerken, waaronder ook een keurmerk voor nieuwbouw. Het ambitieniveau dat voor dit project is vastgesteld, was de leidraad voor de verdere ontwikkeling van het plan. En het gaf ons input om mee te nemen in het ontwerp. Uiteindelijk is het FSC-COC certificaat behaald.

 

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2