Muiden

De Krijgsman

Opdrachtgever KNSF Vastgoed

Op het voormalige kruitfabriek terrein in Muiden verrijst een bijzondere woonwijk: De Krijgsman Muiden. Een uniek gebied gelegen tussen de kleine karaktervolle vestingstad Muiden en Amsterdam, waar in totaal circa 1.300 woningen gebouwd zullen worden. Ook zijn er diverse voorzieningen gepland in het gebied zoals een supermarkt, een restaurant, buurtwinkels en een brede school. De kwaliteit van het gebied met het vele groen, water en cultuurhistorie, de ligging aan het IJmeer, de trekvaart en bij de kern van Muiden vormt een unieke basis voor dit gehele woongebied.

De 32 woningen komen in het plandeel ‘De Eilanden’. Na realisatie van de woningen en de infrastructuur zullen De Eilanden een waterwereld vormen. Bijvoorbeeld zoals het plassengebied van Loosdrecht en Vinkeveen. Her en der worden aanlegsteigers, kleine havens, vlonders aan het water en zwembadtrappetjes gerealiseerd. Landschap en waterleven worden daardoor gecombineerd.

De Eilanden wordt een woongebied met met een gemêleerd beeld van kleine en grote vrijstaande of geschakelde huizen. Bijna alle huizen staan aan riante tuinen op bijzondere plekken aan het water.
Vier verschillende architectenbureau’s maken bijzondere ‘Waterlandse’ woningen. De villa’s van EVE Architecten zijn eigentijdse ontwerpen geïnspireerd door de romantische buitenhuizen, zoals aan de Loosdrechtse plassen.

De villa’s hebben een stoere, robuuste en industriële afwerking. Daarnaast is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen: rieten daken en houten (duurzame) gevelbekleding in verschillende aardse kleuren. De kozijnen, waterslagen en nokvorsten zijn uitgevoerd in aluminium voor een eigentijdse en industriële uitstraling.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2