Twello

De Schaker

Opdrachtgevers BPD Ontwikkeling BVRoosdom Tijhuis Planontwikkeling

In Twello wordt gewerkt aan de totstandkoming van een nieuwe wijk van ruim 300 woningen. Een stevige opgave die moet passen bij de schaal van het dorp Twello. Dit komt erop neer dat er niet één aaneengesloten gebied is waar de woningbouwopgave wordt vormgegeven, maar dat er straks vier herkenbare buurten ontstaan die elk hun eigen karakter hebben. Die aanknopingspunten voor het ontwerp zijn onder meer gevonden in het Fliertdal, de begrenzing van de oostelijke rand van het dorp en oude landschapsstructuren die uit oud kaartmateriaal naar voren kwamen. Ruim een kwart van de woningen in de Schaker zijn bij EVE van de tekentafel gerold.

Wonen rondom een romantisch, groen autovrij hofje

De Boomgaard

De Boomgaard is het eerste project in De Schaker en bestaat uit 18 stoere eengezinswoningen. De woningen zijn gelegen op kavels met diepe tuinen aan een autovrij, groen hofje. Het heeft een eenduidige vriendelijke architectuur en kent veel variatie in woningtypes: van starterswoningen tot grote hoekwoningen met dwarskap. Dit project laat zien dat mooie, duurzame architectuur ook mogelijk is binnen een beperkt bouwbudget. Met onze creativiteit en bouwkundige kennis zijn we er in geslaagd om mooie producten te maken. Hierdoor konden de verkoopprijzen relatief laag blijven: voor de 18 woningen waren drie keer zoveel belangstellenden. Een loting heeft de definitieve toewijzing bepaald.

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2