Losser

Losserhof

Opdrachtgever De Twentse Zorgcentra

De Losserhof, lommerrijk gelegen tussen Losser en Oldenzaal, biedt 360 mensen met een beperking de mogelijkheid te wonen, werken en leven als in een gewone woonwijk. Maar wel heel beschut en veilig. Een plek waar ze zich prettig en geborgen voelen. De Twentse Zorgcentra heeft ons de opdracht gegeven voor de transformatie van het terrein: van het oude ‘instellingsimago’ naar een eigentijdse en toekomstbestendige Losserhof.

Met deze opgave zijn wij aan de slag gegaan en hebben wij verschillende gebouwen ontworpen, waaronder twee dagbestedingscentra: de Vlinder en de Bosrand. Om de wensen voor de Vlinder en de Bosrand duidelijk te krijgen, is een aantal interactieve sessies gehouden met de teamleiders. Daaruit kwam onder andere naar voren dat de twee gebouwen een ‘industriële’ uitstraling moesten hebben. Door deze uitstraling krijgen de cliënten ook echt het gevoel dat ze naar hun werk gaan. De Vlinder is geïnspireerd op de vormgeving van een boerenschuur: eenvoud in vorm en typerend voor het Twentse landschap. In de Bosrand komt letterlijk het achterliggende bos tot uitdrukking: het verticale lijnenspel in de gevel sluit naadloos aan op de achterliggende bomen. De materialen zijn stoer en sober.

Naast de Vlinder en de Bosrand hebben wij ook de Kikker ontworpen. In de Kikker worden doelgroepgebonden activiteiten verzorgd. Cliënten krijgen hier  volledig op maat gesneden activiteiten. De hele transformatie is in vijf jaar gerealiseerd.

 

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2