Naarden

Naardereiland

Opdrachtgever Explorius Vastgoedontwikkeling B.V.

Naardereiland, bijna nergens vindt u zo’n mooie plek van beslotenheid. De volwassen beplanting enerzijds en het Gooimeer anderzijds. Een perfecte plek voor een eigentijds villapark. Bovendien is het de enige buitendijkse locatie in Nederland waar een dergelijke villawijk gerealiseerd is. Royale, groene bermen langs de woonstraten, ruime kavels en contact met het water. Het plan was dan ook een groot verkoopsucces. Er meldden zich ruim 900 geïnteresseerden en binnen twee weken vanaf start verkoop waren alle villa’s onder optie of verkocht.

Geïnspireerd op 'Gooische villa'

EVE wint architectenselectie

In 2013 schreef de gemeente Naarden een ontwikkelprijsvraag uit voor de kop van het Naarderbos die werd gewonnen door Explorius Vastgoedontwikkeling. Vervolgens vertrouwde Explorius Vastgoedontwikkeling middels een architectenselectie de ontwerpopgave toe aan EVE Architecten. Onze stijl, manier van werken & Twentse nuchterheid pasten perfect bij de opgave.

Direct bij de start werd een projectteam voor deze opgave samengesteld: naast de ontwikkelaar en EVE Architecten, namen ook de aannemers, de makelaar en het marketingbureau plaats in het projectteam. Alle expertise bundelen in één team, wensen en ideeën, afstemming over kosten en planningen, alles sloot naadloos op elkaar aan.

8 slimme basiscasco's + 3 ontwerpstijlen

45 Unieke villa's

In basis hebben we acht verschillende basiscasco’s ontworpen in drie verschillende ontwerpstijlen. Deze stijlen zijn geïnspireerd op de ‘Gooische villa’ maar hebben een eigentijdse vormgeving. De stijlkenmerken worden op verschillende manieren toegepast: sfeervol landelijk, vertrouwd klassiek of eigentijds modern. En binnen de types en stijlen was nog volop ruimte voor variatie en maatwerk. Er staan nu 45 unieke villa’s, een gevarieerd beeld waarbij de onderlinge harmonie gewaarborgd is.

Een gestroomlijnd bouwproces

Bouwmanagement

Wij hebben met alle 45 kopers 1-op-1-gesprekken gevoerd. Keuze voor ontwerpstijl, opties en overige individuele woonwensen, werden vertaald naar de kavel en ontwerp. En alles werd gerealiseerd binnen de basiscasco’s waardoor efficiency en doorlooptijd van de bouw gewaarborgd beleven.

Maar daarnaast hebben we voor een aantal woningen de totale afbouw begeleid. De woningen werden casco door de aannemer opgeleverd. Onze bouwmanager zorgde voor de complete afbouw van de woning. Installaties, elektra, schilderwerk, interieurbouwer en afwerking. Een totaalproces, waarbij een strakke sturing op proces, tijd en kosten essentieel was.

Het buitenleven naar binnen halen

Interieurontwerp

Voor verschillende villa’s in Naardereiland hebben wij ook het interieur ontworpen. Van een maatwerkkeuken tot maatwerkkasten, maar ook totale interieurs voor de complete woning. Afgestemd op de vraag vanuit de opdrachtgever. Onze interieurarchitecten hebben korte lijnen naar de architecten en naar het technische team. Hun creatieve ideeën worden direct getoetst op technische haalbaarheid. Maar ook of dit mogelijke consequenties heeft voor de architectuur. Een optimale afstemming waarbij de totale kwaliteit gewaarborgd blijft.

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2