Amersfoort

Retailpark

Opdrachtgever De Brug Projecten

Goede bereikbaarheid, parkeren voor de deur, makkelijk laden en lossen; pijlers onder het succes van de retailparken die zich net buiten de stadscentra vormen. Op industrieterrein De Isselt in Amersfoort hebben meerdere bouwmarkten zich bij elkaar verzameld. Ons doel was tussen deze bouwmarkten een winkelplein te ontwerpen, waar je je niet verloren voelt op een grote asfaltplaat tussen stalen loodsen. Waar winkels bovendien hun eigen gevel krijgen, ruimte voor uitingen en reclame, als losse winkelpanden in een binnenstad. Maar waar de architectuur zorgt voor eenheid, alles laat samenvloeien tot één vorm, één krachtig gebaar dat het winkelplein omarmt en de plek definieert.

Er is een krachtig gebaar ontworpen: een zwevend volume langs de Amsterdamseweg ondersteund door slechts een V-vormige kolom. Hiermee bereiken we twee doelen: het gebouw eist duidelijk zijn plek op tussen de om aandacht schreeuwende reclame in zijn omgeving èn de binnengevels met de daaraan gelegen winkels zijn goed zichtbaar vanaf de Amsterdamseweg.

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2