Lochem

Schouwburg

Opdrachtgever MP Consultancy

Wij gaan uitdagingen zelden uit de weg. Werken binnen een gering, taakstellend budget? Jezelf in concurrentie bewijzen? Met minimale middelen maximaal resultaat behalen? Werken met een bestaand casco en alle beperkingen die dit met zich meebrengt? Het stimuleert ons alleen maar meer in het bedenken van creatieve, nieuwe oplossingen!

De Schouwburg Lochem schreef een architectenselectie uit voor de renovatie van zijn onderkomen. Totale nieuwbouw stond op de planning voor de verdere toekomst, maar het huidige pand was dusdanig verouderd dat het om de komende jaren te overbruggen een flinke renovatie kon gebruiken. Met de toekomstige, volledige nieuwbouw in het achterhoofd, moest de acute renovatie wel met beperkte middelen plaatsvinden. Een uitdaging waar we ons vol overgave in hebben vastgebeten! En met resultaat! We kwamen als winnaar uit de bus en, kijken nu terug op een uiterst prettige samenwerking en een fantastisch eindresultaat. Een eindresultaat waarbij we niet alleen de buitenzijde, maar ook het volledige interieur binnen het gestelde budget hebben weten te revitaliseren. Er wordt zelfs over gesproken de totale nieuwbouw langer uit te stellen. De kwaliteit en uitstraling van de schouwburg bevallen daarvoor nu te goed. Een fantastische kroon op ons werk.

Het complex van meerdere plaatstalen doosvolumes is in stemmige zwart- en grijstinten gespoten. Het geheel verbeeldt het toneel, waarin het grote entreeportaal de gordijnen verbeeldt: hier speelt zich ’s avonds een lichtshow af die de mensen nieuwsgierig moet maken naar hetgeen er achter de zwarte muren gebeurt. In de zwarte wanden zitten op speelse wijze kleine spiekgaten, die de nieuwsgierigheid moeten bevorderen. Ben je eenmaal binnengelokt, dan loop je een intieme foyer binnen. De zwartgespoten plafonds en zorgvuldig gerichte verlichting, laten het plafond bijna verdwijnen. De bar is een baken in deze ruimte en glinstert je tegemoet. Op maat gemaakte zitjes zorgen ervoor dat je met je eigen gezelschap bij elkaar kunt kruipen in deze schemerduistere wereld, die je nog nieuwsgieriger maakt naar het verhaal dat je op het podium te wachten staat…..

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2