Halfweg

Sugarcity

Opdrachtgever De Brug Projecten

Op de voormalige fabrieksterreinen van suikerfabrikant CSM in Halfweg, wordt ruim 100.000m2 aan nieuwe functies gerealiseerd. Dit gebeurt deels door de transformatie van bestaande industriële bebouwing, deels door nieuwbouw. Het gehele plan behoort tot de meest spraakmakende herontwikkelingen van industrieel erfgoed in Europa en is in 2011 bekroond met de Prix d’Excellence in de categorie Environmental Conservation van FIABCI.

Binnen dit bijzondere plan is EVE Architecten verantwoordelijk voor de realisatie van 4000m2 supermarkt, ruim 1400m2 extra winkelruimte en daarbovenop maar liefst 7 lagen parkeeropppervlak. Een markant gebouw in dit stedelijk weefsel, waar zorgvuldige inpassing een vereiste was. We hebben vele brainstormsessies met opdrachtgever en gemeente gevoerd over vormgeving, materialisatie en invulling. Een gevel vol met autodeuren van sloopvoertuigen, gevelhoge Led-beeldschermen, gebogen gaaswerk: de gevelarchitectuur is tot het uiterste onderzocht en fijngeslepen.

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2