Schoonhoven

Thiendenland

Opdrachtgever BPD Ontwikkeling BV

In Schoonhoven verrijst binnenkort de wijk De Gulden Meesters. Op de vroegere guldenbiljetten stonden zeven grote Nederlandse meesters. Met de komst van de euro verdween dat eerbetoon. Maar de statige woningen in De Gulden Meesters in Schoonhoven worden vernoemd naar deze Nederlandse grote Meesters.

Het plan kent een rijke variatie aan woningtypes: vrijstaand, twee-onder-één-kapwoningen, semi-bungalows en rijwoningen. De architectuur is klassiek met oog voor detail. Rietgedekte kappen wisselen pannendaken af. Maar ondanks de eigen identiteit van de afzonderlijke woningen zijn ze qua uiterlijk duidelijk één familie van elkaar. De openbare inrichting en de erfafscheidingen hebben veel aandacht gekregen. Deze zijn mee-ontworpen en geven daardoor de villawijk een groene uitstraling. Door de hagen en de bomen is de privacy gewaarborgd. Een aantal woningen ligt met hun achtertuin aan het water. Daarom is wonen in De Gulden Meesters zo uniek!

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2