Arnhem

Tuin van Elden

Opdrachtgever KondorWessels Projecten

De Tuin van Elden nadert zijn voltooiing met fase 6. Wij ontwerpen daar op dit moment nog diverse woningen. Bijzonder wordt de statige appartementenvilla met daarin slechts 7 appartementen. “Een unieke woonbeleving en de absolute kroon op de Tuin van Elden”,  zoals onze opdrachtgever het zo mooi omschrijft.

De Tuin van Elden is een bijzondere wijk in Elden. Elden is wellicht het best bewaarde geheim van Arnhem. Want daar heerst rust en ruimte, terwijl  alles op steenworp afstand ligt. Binnen 10 minuten bent u op de fiets in het centrum van Arnhem. De dorpse sfeer van Elden vindt u ook terig in de Tuin van Elden. Speciaal aan het plan is dat de woningen projectmatig worden ontwikkeld maar alle een individuele invulling krijgen. De woningen worden aangepast naar de woonwensen van de individuele kopers, binnen de bestaande casco’s. Zo ontstaat er een zeer gevarieerde wijk waarbij het dorpse karakter overeind blijft. De appartementenvilla is als één van de laatste ontwerpen voor deze wijk bij ons van de tekentafel gerold. De villa bevat zes appartementen en één penthouse.

Bas vertelt over het ontwerp van de appartementenvilla

Onze architect Bas vertelt over zijn ontwerp: “Een markant punt aan het water, tegen de rand van de gezelligheid van de Tuin van Elden, met vrij zicht richting natuurreservaat Het Hoefijzer. Voorzieningen bij de hand, heerlijk wandelen in het groen, hier kun je straks heerlijk thuiskomen. Wat een leuke opgave om dit ‘thuis’ als architect te mogen ontwerpen voor toekomstige bewoners van 7 riante appartementen. Voor dit bijzondere plekje waren al hoge ambities vastgelegd door de gemeente en de ontwikkelaar, voordat wij aan tafel schoven. Hier zag men geen standaard appartementencomplex verrijzen, maar eerder een rijk gedetailleerde villa. Eén landmark, dat recht zou doen aan de plek. Een villa die letterlijk en figuurlijk boven het maaiveld zou uitsteken als een moderne Villa Kakelbont.”

Bas vervolgt: “Met dit thema in het achterhoofd zijn wij aan het ontwerpen geslagen. Royale leefplattegronden, geïntegreerde bergingen, een entree met een fraaie vide over alle bouwlagen, luxe binnenkomen en je veilig en geborgen voelen. Allemaal onderwerpen die wij de revue hebben laten passeren tijdens de weg naar het definitieve ontwerp. Daarbij hebben we wel steeds goed voor ogen gehouden, dat we in een bijzonder landschap ontwerpen: dicht tegen Arnhem aan, vrijwel ingebouwd tussen woonwijken, behoudt Elden tot op de dag van vandaag zijn dorpse en intieme sfeer. Daar moest dit appartementengebouw ook binnen passen, vonden wij. De karakteristieke, dorpse bouwtraditie spreekt dan ook uit de vele fraaie details die we hebben ontworpen. Een zeer exclusieve villa, opgebouwd alsof het ooit één landhuis, plaats biedend aan 7 royale appartementen, was. Wij zijn megatrots op het eindresultaat.”

Locatie van dit project
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2